Glada tassar, glada husdjur

Gulla inta bara med hunden, gulla med tassarna också

Hundens tassar är viktigare än du tror, utan glada tassar ingen glad hund! Därför är det viktigt att hålla koll på om din hund får problem med tassarna. Problemen kommer ofta smygande så det är viktigt att vara förebyggande vaksam och vårdande.

Trampdynorna blir på vissa hundar både torra och spruckna, då kan det vara bra att smörja in med någon mjukgörande salva. Titta på tassarna regelbundet och noga. Då kan du förebygga mycket smärta och lidande hos ditt husdjur.

Under vintern kan vägsalt fräta på hundens tassar och detta gör såklart ont! Känsliga hundars tassar mår ofta bra av att ha speciella hundskor när de är ute. I mycket kallt väder så förhindrar även skorna att tassarna förfryser eller rent av fryser fast i underlaget.

Men det handlar inte bara om att ha lite extra koll på trampdynorna, hundens klor är en del av tassen och dess funktion. Även hundens klokapsel kan spricka vilket gör mycket ont.

Dessutom gäller det att vara observant på simhuden som alla hundar har mellan tårna. Här samlas gärna fukt som kan ge upphov till svampinfektioner.

Gör det gärna till en rutin att varje dag efter promenaden torka tassarna ordentligt (särskilt i blött eller fruset väder) och samtidigt inspektera klor, trampdynor och simhud. Precis som vi människor kan hundar vara kittliga och ibland tycker de inte att det är så roligt men med lite övning så vänjer hunden sig och en liten godbit som muta sitter sällan fel!

Ladda gärna ned Djurguiden #2 om du vill ha mer råd och tips.
OBS! Den är kostnadsfri. Klicka här …

 

/Med vänliga hälsningar från vännerna på Rama Medical

 

PS. Rama Medical erbjuder två produkter som hjälper mot tassproblem. De heter AniDes och AniVox. AniDes är en mild sårspray och AniVox läker och lindrar besvär med kliande öron. Bägge produkterna kommer från Repolar Pharmaceuticals i Finland och är baserade på grankådans sensationellt läkande egenskaper. De har forskats fram och förädlats medicintekniskt och används flitigt både inom vården, veterinärkåren och av privatpersoner.

3 tips som hjälper vid tassproblem

Vi på Rama Medical älskar djur. Vi äger själva katter, hundar och hästar. De berikar våra liv men ibland får även de problem. I rena Rama Djurguiden kommer vi samla och dela med oss av råd och tips hur du kan göra livet ännu bättre för dina husdjur.

Klicka här om du vill ha Djurguiden #2 skickad som pdf.

Repolar Pharmaceutical har en serie effektiva produkter speciellt för djurvård. AniVox Öronskölj både förebygger och motverkar öronkli hos dina husdjur. AniDes Sårspray behandlar effektivt sår, hudskador och irriterad hud. Abilar Kådsalva heter en sårsalva som gjort stor succé i ursprungslandet Finland. Den har vetenskapligt bevisad läkande trippeleffekt. Du kan beställa den från apoteket.se här …

Abilar Kådsalva heter en sårsalva som gjort stor succé i ursprungslandet Finland och som är effektiv vid skavsår, stora och små hudsår och brännskador. Den har vetenskapligt bevisad läkande trippeleffekt. Du kan beställa den från apoteket.se här …

This is a unique website which will require a more modern browser to work! Please upgrade today!